Zwift er muligvis det mest brugte program til hometrainere. Den 1 måned er gratis og derefter koster det ca. 115,-kr/måned.

Du starter med at downloade programmet og jeg vi anbefale at du bruger en computer selvom det køre fint på din smartphone, men den bliver hurtigt tømt for strøm. Jeg har tilsluttet min computer med HDMI til mit tv.

Du skal bruge en hometrainer + kassettte (dit gear på baghjulet) og du skal bruge samme antal tandhjul (Speed) som du har på dit baghjul. Hvis du har en 11 speed kassette på dit baghjul, så skal du montere en kassette magen til på din hometrainer. Så vidt jeg ved bliver alle hometrainer leveret uden kassette og du kan bestille den med den ønskede kassette monteret eller du kan selv montere den.

tacxZwiftholdersvedfang

Jeg har en måtte som underlag og jeg ligger et tørt håndklæde under cyklen til at opsamle sved. Jeg har et svedfang monteret over cyklen og på dette har jeg lagt et foldet håndklæde der går op over styret. 

ANTpcpairedtvH1

I hometraineren er der wattmåler der der forbindes med bluetooh, det samme gælder omdrejninger og hastighed. Til sidst er der din  pulsmåler, der også bruger en bluetooth forbindelse.

Jeg forbinder computeren med tv'et med HDMI. Hvis du kører med en wifi forbndelse, oplever du måske en gang i mellem at du ikke kan se de andre rytter et kort øjeblik, men det betyder ikke noget for din træning.

 

Kalibrering
Tidligere kunne man kalibrere sin hometrainer gennem Zwift, men denne mulighed er forsvundet efter en opdatering af Zwift. Der anbefales at bruge producentens egen kalibreringsværktøj.