Wahoo X - Wahoo Systm

Bedste indendørs træningsapp til: wahoox

Underholdende sessioner og meget veltilpassede træningszoner, komplet træningsplan med styrke og yoga

Wahoo X omfatter to platforme: Wahoo RGT (se nedenfor) og Wahoo Systm, som er en progression af den meget udbredte The Sufferfest, som altid var forbundet med sjove, men meget hårde træningssessioner, med en tungen på kinden fortælling.

Wahoo Systm inkluderer nu også træningssessioner egnet til restitutionsture, coachede og guidede sessioner med specifikke mål, 'on location'-sessioner, hvor du vil udforske kulturen og arven omkring berømte stigninger, mens du også følger en struktureret træning, basebuilding sweetspot og tempo-ture og mere. Der er også yoga og styrketræning.

Appen inkluderer cykeltræningsplaner og chancen for at tilmelde dig 'en uge med'-serie, hvor du dagligt træner med en cykelberømthed eller professionel. Træningsplanerne kan skræddersyes til dig, og kan integreres med TrainingPeaks.

Indsatsniveauer kan være baseret på opfattet indsats, virtuel kraft (ved hjælp af en hastigheds-/kadencesensor), eller hvis du bruger en effektmåler, vil appen fortælle dig, hvor mange watt du skal producere under intervaller og restutition.

Basere strømtal på 4DP - fordi 'FTP er død'?

Effekttal kan være baseret på en procentdel af din FTP, eller du kan bruge Wahoo Systms egen '4 Dimensional Power' (4DP) test, som giver dig mulighed for at justere 'niveauerne' for hvert af 4DP-elementerne, så de passer til dit mål.

4DP-testen og algoritmen blev designet af Neal Henderson - træner for ryttere som Evelyn Stevens, Taylor Phinney og Rohan Dennis.

Selve testen, kaldet 'Fuld frontal', vurderer din neuromuskulære kraft, anaerobe kapacitet, maksimale aerobiske kraft og funktionelle tærskelstyrke ydeevne over fem sekunder, fem minutter og 20 minutters indsats samt din evne til at restituere efter dem, testet via en en minut interval efter træthed.

Dylan Robbins, der arbejder i Wahoos sportsvidenskabsafdeling fortalte os: "4DP er noget, Henderson har forfinet efter ti års test og træning af atleter - ikke kun eliteatleter, men også amatører.

"Han ville se to atleter med nøjagtig den samme FTP - baseret på en konditionstest i laboratoriet under en kontrolleret situation - og derefter få dem ud et andet sted og opdage, at deres evner over tærsklen var vidt forskellige. Så de typer træning, du ville tildele for dem ville være vidt forskellige for at udvikle dem som atleter.

"Den feedback, vi har fået fra vores testgruppe og Facebook-fællesskaber, har været enorm - især folk, der er mere anaerobt tilbøjelige, som har en maksimal effekt på 5 sekunder meget højere end deres FTP - de ser, at sprinttræningerne [som f.eks. Violator] er meget mere effektive og skræddersyet til dem, hvilket betyder bedre træningstilpasning. Selv udholdenhedsatleterne er i stand til at bruge maksimal indsats mere, så det er også effektivt for dem.

"Det er som at bringe magt til folket. Principperne bag 4DP er ikke nye eller revolutionære - men vi har gjort det tilgængeligt for en bredere gruppe af mennesker, der ikke kan eller ønsker at dykke ned i sportsvidenskaben.

Egen form for humor

The Sufferfest lever nu i en videoserie inde i Wahoo X-appen - det er en af ​​et stort udvalg af serier, men det er stadig vores favorit.

The Sufferfest har sit eget mærke af humor - sessioner foregår i 'Sufferlandria', og der er ofte en historie, hvor du repræsenterer Sufferlandrian-holdet. Du kommer sandsynligvis til at tabe hele løbet og blive pisket, hvis du ikke smadrer det sidste interval – selvfølgelig vinder du, hvorefter alle vil lave en gemsedans. Du skal prøve det for at få det.

"David McQuillen, grundlæggeren, har haft rigtig stor succes med at skabe et intenst loyalt, men inkluderende stammesamfund. Jeg tror, ​​det adskiller det - der er masser af tætte fællesskaber, der ikke lukker folk ind - men vi er inkluderende stammefolk. Du går på Wahoo Systm Facebook-siden, og der er ryttere af alle forskellige typer, og alle er hjælpsomme og støttende. Vi har bygget videnskaben oven på det, men det var virkelig fællesskabet, der gjorde Wahoo Systm til det, det er i dag," siger Robbins. Hvad skal du bruge for at køre Wahoo System?

Hvad skal du bruge for at køre Wahoo System?

Wahoo Systm-appen fungerer på Windows-computere, iPhone, iPad eller Mac. Den er kompatibel med ANT+ og Bluetooth-enheder. Sessioner kan køres på en standard turbo-træner uden strøm, i hvilket tilfælde du blot ramper den op, når instruktionerne fortæller dig det - baseret på opfattet anstrengelse eller puls. Du kan tilføje en hastigheds-/kadencesensor, og appen kan beregne 'virtuel kraft' baseret på din turbo-trænertype og hjulstørrelse. Eller for større nøjagtighed kan du investere i en effektmåler eller smart turbo-træner. Sidstnævnte muligheder betyder, at modstanden kan øges for dig med appen. Wahoo har tilføjet muligheden for at træne indendørs og udendørs. Den seneste opdatering til Elemnt Roam computeren styrer Wahoo Systm-træningsrutiner på en Kickr-træner eller lader dig lade turboen blive hjemme og følge din træning under åben himmel. Wahoo X koster $14,99 om måneden eller $129 om året, og der er en 14 dages gratis prøveperiode.